Владо Николов – една волейболна легенда, една спортна епоха


Владо Николов – една волейболна легенда, една спортна епоха
10-05-2016 17:03

И ако дори само веднъж си крещял с пълно гърло името му, ако с играта си е предизвиквал върховни емоции в теб, нямаш морално право да не изречеш „Благодаря, Капитане!"

 

Има имена, които са по-силни търговски марки от такива, градени с години. Имена, които са еталон за качество в своята категория. Неговото е такова. Владимир Николов - Капитанът на националния ни волейболен отбор. Капитан – за някои титла, която носят няколко години, за него – мисия и кауза.

 

Той е в националния отбор по волейбол от далечната 1997г., та до 8 май 2016 г. Денят, в който официално се сбогува като активен състезател на националния ни отбор в уникален мач-спектакъл. Шоуто бе с надслов „Моята игра“. Хиляди скандираха името му така, както го правеха близо две десетилетия, защото той винаги даваше „сърце, душа за България“. Капитанът усети за пореден път всенародната любов и очите на един голям мъж се изпълниха със сълзи, моите – също. Но НЕГОВАТА игра не приключва, защото отдавна той бе осъзнал, че името му е успешен бранд и следващата стъпка към надграждането му е да даде личния си пример и послание – отново във волейболната зала. Само преди месеци положи основите на волейболно училище „Владимир Николов“ – място, където можем да държим децата и младите хора далеч от дрогата, улицата и всички пагубни навици, и да дадем път на бъдещи талантливи национали.

 

Владимир Николов и един професионален път, който е пример за това, че хората са родени да успяват, а не да се провалят. Траектория, която той следваше с принципа на постоянството, защото за победителите винаги е твърде рано да се откажат! Той споделя, че: „Хубавото на трудния път е, че когато го извървиш, ставаш човек.“ Владо Николов – една волейболна легенда, една спортна епоха. През годините, критикуван от някои, но само големите спортни имена и характери не оставят публиката безразлична към себе си. И ако дори само веднъж си крещял с пълно гърло името му, ако с играта си е предизвиквал върховни емоции в теб, нямаш морално право да не изречеш „Благодаря, Капитане!“

 

***

Лидерите създават духа на един отбор, а духът на отбора изгражда нови лидери! Смятам, че няма по-категорични посланици за родината ни по света от големите и абсолютни шампиони. Преди два дни един абсолютен български шампион затвори страниците на първи том от своята книга-бестселър, за да започне нова. Благодаря ти, Владо! Поклон, Капитане!

 

Автор: Деляна Стоянова

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Владимир Николов, Бенефисен мач, Моята игра
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини