Владо Николов: Г-н Нинов, защо саботирате проект за спортна зала в София?


Владо Николов: Г-н Нинов, защо саботирате проект за спортна зала в София?
Владимир Николов е единственият, който се опитва да спаси мъжкия тим на Левски през последните години
11-07-2016 12:31

Открито писмо до медиите и волейболните хора

 

Доскорошният национал и капитан на мъжкия ни представителен тим Владимир Николов излезе с открито писмо до медиите, по повод нападките на Деян Нинов, президент на ВК Люлин (София), в което се отправят обвинения за кражба на подрастващи.

Верен на стила си, BGvolleyball.com публикува гледната точка и на другата страна, а именно тази на Владимир Николов, който формулира позицията си с открито писмо до медиите, изпратено и на нашия екип. 

 

"Има една хубава мъдрост, която гласи „Убий глупака с мълчание“. Първоначално реших да се вслушам в нея, след като президент на столичен клуб ме засипа с клевети и обиди. От уважение към колегите си и най-вече към онези близо 300 души, които тренират в нашето волейболно училище и в Левски съм длъжен да отговоря.

 

Очевидно г-н Деян Нинов от ВК Люлин се възприема като много сериозен волейболен специалист и умел анализатор, в което всъщност няма нищо лошо. България има нужда от анализатори и хора, които да сочат с пръст. Най-официално обаче го приканвам да посочи поне едно дете, на което съм обещавал, че ако дойде в Левски, ще му гарантирам място в национален отбор. Нещо повече – нека да организира среща с него, на която да присъстват родителите му и представители на медиите. Действително едно много свястно момче – Стоил Палев, се записа в училището ни още при откриването му през ноември миналата година. Доста по-късно то ни каза, че тренира и в Люлин, където му поставили ултиматум повече да не идва при нас. И други деца от въпросния клуб са идвали да тренират при нас - вероятно има причина да пътуват от Люлин до Младост 3 и тя не е, че ще получат място в някакъв национален отбор на крехката възраст от 12 г.

 

Тук искам да се обърна лично към вас, г-н Нинов. Родителите знаят ли, че техните деца са ваша собственост? Живеем в 21-и век в Европа и вярвах, че вече няма крепостничество. Можете да вините някого, че ви е откраднал колата или парите от джоба. Но вие не притежавате децата, които са се записали да тренират при вас преди няколко месеца или преди 1-2 г. Същото важи и за мен, и момчетата от нашата школа. Тук нещата опират до преценка и избор.

 

От изказването на г-н Нинов разбрахме, че Пламен Константинов и аз сме най-големите проблеми на българския волейбол. Специалистът е анализирал и вероятно е стигнал до извода, че той е човекът, който ще избави българския волейбол от проблемите. Г-н Нинов, защо не признаете и нещо положително – като например, че двамата с Пламен бяхме сред главните инициатори на промените в наредбата на Столична община за финансиране на спортните клубове? Няколко месеца обикаляхме, убеждавахме хората, от които зависи, и в крайна сметка сега и вашият ВК Люлин получава финансиране.

 

С Пламен работихме и за друго нещо - построяване на зала за волейбол в София. Аз успях да намеря инвеститори, от Столична община и лично г-жа Йордана Фандъкова одобри предложението и от там ни предложиха терен за строеж. Защо обаче г-н Нинов започнахте да саботирате проекта, използвайки силните позиции и връзки на свои близки хора?

 

Колкото до обвиненията, че заемам много длъжности -  това вероятно изглежда като конфликт на интереси, но ситуацията  е много проста. За съжаление, аз съм единственият човек, който успява да поддържа отбора Левски жив. Очаквам съвсем скоро тази отговорност да споделят едни много сериозни хора и да върнем клуба, където му е мястото. А това, че освен президент съм и треньор на мъжкия отбор също е по много прозаична причина – не мога да намеря специалист, който като мен да върши това безплатно. Г-н Нинов, ако имате желание, заповядайте.

 

След планираните структурни промени в клуба, аз ще се оттегля от ръководството. Колкото до младежкия национален отбор – предложиха ми да го поема още през зимата и аз приех с удоволствие. За момента мисля, че си върша добре работата, а ангажиментът ми като генерален секретар във федерацията ще започне чак след края на европейското първенство в средата на септември, когато може да се окаже, че това ще бъде единствената ми останала длъжност.

 

И накрая – яростните атаки и към Пламен Константинов ме карат да си мисля, че г-н Нинов има сериозен личен мотив да бъде извършена смяна на треньорския пост в националния отбор.

 

С уважение: Владимир Николов
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Владимир Николов, Левски Бол, Деян Нинов, Люлин
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини