За волейбола и (полу)празните трибуни в Краков


За волейбола и (полу)празните трибуни в Краков
Отборът на Франция излезе срещу Полша пред доста празни места по трибуните на Арена Краков. Снимка: ФИВБ
14-07-2016 15:45 | Ивайло Пампулов

Ако звезди като Бруниньо, Нгапет, Зайцев и Курек не са в състояние да напълнят поне половината зала в Краков, то има някакъв проблем

 

Финалите на Световната лига през 2016 г. се провеждат в Краков. Тоест Полша и петте най-добри отбора от Междуконтиненталната фаза (а именно Бразилия, САЩ, Италия, Франция и Сърбия) ще спорят за чека от $ 1 000 000, който се полага на домакините. 


С тези отбори спектакълът няма как да не е гарантиран, още повече, че зрителите ще имат възможност да гледат едни от най-големите волейболни звезди в момента. Бруно Резенде и Лукас Сааткамп от Бразилия, Ървин Нгапет и съотборниците му във Франция, Тейлър Сандер, Мика Кристенсън и Мат Андерсън от САЩ, Иван Зайцев за Италия, Марко Подрашчанин за Сърбия, както и световните шампиони от Полша начело с Бартош Курек. 


И още от първия ден програмата предложи два супер мача в 15-хилядната Арена Краков: Бразилия - Италия и Полша - Франция


Странното е обаче, че за тези мачове трибуните на залата бяха полупразни. Според официалните данни 4240 са били зрителите на мача между Полша и Франция, а 2490 - тези на срещата между бразилци и италианци. Което е странно и в пълен разрез с традициите на волейболна държава като Полша. 


Каква е причината за празните места? Дали отпускарският сезон, делничният ден или цената на билетите? Няма как да гадаем, но със сигурност не прави никак добро впечатление да гледаш такива звездни мачове пред полупразни трибуни. 


Със сигурност за полуфиналите и финала в Арена Краков положението ще бъде различно, но редно ли е да се допускат празни трибуни за турнир от толкова високо ниво?

 

Защото ако звезди като Бруниньо, Нгапет, Зайцев и Курек не са в състояние да напълнят поне половината зала в Краков, то има някакъв проблем. А това не е добра реклама за волейбола. 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Световна лига волейбол 2016, Бартош Курек, Иван Зайцев, Бруно Резенде, Матю Андерсън
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини