Ефектът на обърнатата пирамида


Ефектът на обърнатата пирамида
24-08-2016 13:29

 

Олимпиадата свърши, България спечели 3 медала - сребърен и два бронзови и макар че отличията са с едно повече от тези в Лондон, това въобще не променя цялостната картинка.


Ефектът на обърнатата пирамида все повече ни застига и нещата не могат да продължават така. За да имаме своите герои в Токио след 4 години обаче и никой да не смее да ги нарича "туристи", те трябва вече сериозно да са започнали да залягат над тренировките по стадионите, залите, язовирите, пистите... А ги няма или отново са единици. По кои стадиони, писти и зали? Тези, дето се построиха в села с население около 1000 човека, в които дори липсват млади хора или пък тези, които са пред срутване в големите градове и центрове в различните спортове?

 

Но дори и да имаме съоръжения, трябват кадри - амбициозни ръководители, добри треньори и най-вече много деца. Да започнем обаче отгоре. Федерациите трябва да поемат сериозно своите функции на мениджъри и да се стараят да осигурят условия, но и контрол, за да може в клубовете да се работи правилно и да се обърне внимание на подрастващите. А не 10 човека ръководители да се крият зад гърба на един талант и да го тикат напред докато не грохне на стадиона, само и само да оправдаят заплатите си.

 

Защото рано или късно тази звезда угасва и тогава се започва с гризането на нокти, чуденето какво да се прави сега и какви грандиозни оправдания и обещания да се дават, за да не секнат парите за издръжка от министерството.

 

Прочети целия материал в сайта за детско-юношески спорт Viasport.bg - ТУК.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Олимпийски игри 2016
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини