ЦСКА и Марек най-успешни в юношеското направление (Обзор)


ЦСКА и Марек най-успешни в юношеското направление (Обзор)
24-08-2016 21:01 | Ани Колева

Равностойност между клубовете и разширение на географията през сезона

 

Времето за почивка вече отмина, а през август традиционно клубовете у нас започват подготовка за новия сезон. BGvolleyball.com предоставя на своите читатели обобщение за представянето на подрастващите в мъжкото направление за сезон 2015/2016, както и призьорите в отделните възрасти на шампионатите.

 

Разширяване на географията във волейбола в България и оспорвана борба за челните места при подрастващите в юношеското направление се видя през изминалия сезон 2015/2016. За разлика от минали години, нямаше доминантен клуб, който да обира медалите от горе до долу, а нови клубове заявиха позиции за разпределение на отличията.

 

Единствен с две шампионски титли за сезон 2015/2016 бе ВК ЦСКА (София), чиито селекции спечелиха златото за юноши младша възраст (до 18 години) и момчета до 13 години. И двата тима бяха водени от един и същи треньор - Симеон Симеонов, като младият специалист показва добра работа с подрастващите и амбиции за водеща сила. Същевременно треньорът претърпя и голямо разочарование, като воденият от него състав за момчета до 15 години не успя да се класира за държавните финали и пропусна надпреварата.

Цялостното представяне на „червените“ през сезона се допълва и от бронзовите медали за старша възраст, тим, воден от Димитър Димитров, като с това армейците спечелиха най-много отличия за сезона.

 

 

Юношите на ЦСКА отпразнуват шампионската титла с отборен плонж

 

С два медала – златен и сребърен пък завърши  ВК Марек (Дупница). След известно затишие клубът от Дупница показа отново, че се работи здраво в детско-юношеската школа, като спечели шампионската титла за юноши старша възраст (до 20 г.). Тимът, воден от треньора Христо Райчев, триумфира безапелационно на държавните финали пред собствена публика, като успехът даде надежди за нови класни попълнения в мъжкия отбор на клуба.

 

 

Юношите старша на Марек триумфираха с титлата на свой терен

 

Златото при старшата се допълни и от вицешампионска титла  за юноши младша възраст (до 18 г.), като при спечелването на сребърните отличия волейболистите от Дупница отново бяха водени от треньора Христо Райчев. Успешната му работа бе оценена, като Христо Райчев пое от този сезон националния отбор по волейбол на България за юноши до 18 години. С дебюта си той спечели и сребърните отличия на Балканиадата в Добрич за тази възраст.

 

С една шампионска титла и четвърто място пък приключи ВК Виктория Волей (Пловдив). Традиционно Виктория Волей е един от главните претенденти за златото при момчетата до 15 години, като и тази година не пропусна да спечели златото и до покори върха. Тимът, воден от треньора Драган Иванов, нямаше конкуренция в тази възраст, като бе абсолютният лидер. Резонно шест от момчетата на Виктория Волей попаднаха и в националния отбор за момчета до 15 години, който е воден именно от треньора Драган Иванов. За старша възраст (до 20 г.) пловдивчани също показаха, че имат добра селекция, като успяха да попаднат сред четирите най-добри в България и взеха четвъртото място.

 

ВК Славия също напомни за добрите си времена и възвръщане на позиции на своята школа, като през този сезон спечели сребърен медал за старша възраст, бронзов медал за младша възраст и четвърто място за момчета до 15 години.

 

За пръв път в своята история ВК Миньор (Перник) записа медал за момчета до 15 години, като спечели сребърните отличия пред собствена публика. Това бе отчетено като голям успех, като в клуба се надяват на ново и успешно бъдеще с подрастващите.

 

 

Призьорите за момчета  до 15 години - Виктория Волей, Миньор и Арда

 

Отстъпление на позиции имаше във ВК Арда (Кърджали), който не успя да запише шампионска титла. Във възрастовите групи за момчета до 13 и 15 години, където са най-силни, представителите на  Кърджали спечелиха вицешампионска титла за 13 години и сдадоха трона за момчета до 15 години, където останаха с бронзовите отличия. Представянето им се допълва от четвърто място за юноши младша възраст.

 

Поради финансови, организационни и други проблеми селекциите на ВК Левски Бол не успяха да намерят място в държавните финали през изминалия сезон, като от клуба обещават ново начало и стягат подрастващи за новия шампионат.

 

Призьорите в отделните възрасти:


 

Юноши старша възраст (до 20 г.)

 1. Марек (Дупница)
 2. Славия  (София)
 3. ЦСКА (София)
 4. Виктория Волей (Пловдив)

Юноши младша възраст (до 18 г.)

 1. ЦСКА (София)
 2. Марек (Дупница)
 3. Славия (София)
 4. Арда (Кърджали)

Момчета до 15 години

 1. Виктория Волей (Пловдив)
 2. Миньор (Перник)
 3. Арда (Кърджали)
 4. Славия (София)

Момчета до 13 години

 1. ЦСКА (София)
 2. Арда (Кърджали)
 3. Пирин (Разлог)
 4. Родопа (Смолян)
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Волейбол юноши старша възраст 2016, Волейбол юноши младша възраст 2016, Волейбол момчета до 15 години 2016, ЦСКА, Марек, Виктория Волей, Арда, Миньор
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини