Славия с най-много медали при девойките (Обзор)


Славия с най-много медали при девойките (Обзор)
Волейболистките на Славия с две шампионски и една вицешампионска титла за сезон 2015/2016
26-08-2016 14:00 | Ани Колева

 

Белите с две шампионски и една вицешампионска титла за изминалия сезон

 

Времето за почивка вече отмина, а през август традиционно клубовете у нас започват подготовка за новия сезон. След като направихме обзор за изминалия сезон при юношите, сега BGvolleyball.com предоставя на своите читатели обобщение за представянето на подрастващите в девическото направление за сезон 2015/2016, както и призьорите в отделните възрасти на шампионатите.

 

През изминалия шампионат 2015/2016 имаше много напрегната борба и битки при младите волейболистки, особено в първенството за старша възраст (до 19 години), но столичният клуб ВК Славия се открои с успехите си в девическото направление на волейбола у нас. Белите направиха голям възход, като с присъствието си в челото на почти всички възрасти възвърнаха водещи позиции след няколкогодишно отсъствие.

 

ВК Славия стана единственият клуб, който спечели две шампионски титли – за девойки младша (до 17 години) и за момичета до 15 години. В допълнение, в държавните финали за девойки старша (до 19 години) завърши на второ място. Така славистките записаха най-много медали – два златни и един сребърен, като с тези резултати дават надежди за успехи на женския волейбол на клуба в бъдеще.

 

 

 

Славия спечели шампионската титла за девойки младша възраст

 

 

Традиционно силната школа на ВК Левски също се отчете с добри резултати, като записа шампионска титла. Младите левскарки триумфираха на върха в изключтелно оспорваната надпревара за девойки старша възраст (до 19 години). Сините спечелиха и бронзов медал за девойки младша, като допълниха колекцията с отличия.

 

 

Левски триумфира с титлата за девойки старша взраст

 

ВК Казанлък също имаше амбиции за челните места в отделните възрасти, но не успя да спечели жадуваната титла, като най-голямо бе разочарованието от изписната възможност в държавните финали, които бяха именно в зала "Багира" в Казанлък. Представителките на Розите завършиха с бронзовите отличия на свой терен за старша възраст и сребърни медали в първенството за момичета до 15 години.

 

Неубедително бе представянето на един от лидерите сред клубовете при девойките  - ВК Марица (Пловдив), който успя да запише само един златен медал в първенството за момичета до 13 години. Пловдивчанки завършиха с бронзово отличие и за момичета до 15 години, а при младшата приключиха на четвърта позиция.

 

 

Марица със злато за момичета до 13 години

 

 

Отстъпление от позициите на водещ клуб бе представянето и на ВК ЦСКА, който успя да запише само един сребърен медал за девойки младша и четвърто място във финалите за девойки старша възраст.

 

Нови лица също не липсваха, като раздвижиха картината. Един малък клуб - ВК Родопа (Смолян) пък показа, че добре се работи с подрастващите от региона, като успя да спечели сребърен медал в първенството за момичета до 13 години. В Добрич също демонстрираха, че освен мъжко, могат могат да развиват и девическо направление, а момичетата до 15 години на Добруджа 07 успяха да се наредят във финалната четворка за момичета до 15 години.

 

Призьорите в отделните възрасти:

 

Девойки старша възраст

 

1.     Левски

2.     Славия

3.     Казанлък

4.     ЦСКА

 

Девойки младша възраст


1.     Славия

2.     ЦСКА

3.     Левски

4.     Марица

 

Момичета до 15 години

 

1.     Славия

2.     Казанлък

3.     Марица

4.     Добруджа

 

Момичета до 13 години


1.     Марица

2.     Родопа (Смолян)

3.     Звезди 94 (София)
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Волейбол девойки старша възраст 2016, Волейбол девойки младша възраст 2016, Волейбол момичета до 15 години 2016, Славия, Левски, ЦСКА, Марица, Казанлък Волей
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини