Един фаворит и пет равностойни


Един фаворит и пет равностойни
Треньорът Димо Тонев се надява момичетата да покажа характер и увереност
27-08-2016 20:00

Всеки един от нашата група със своите шансове за продължаване напред

 

Един отбор, сочен за фаворит и пет равностойни съперници. Това е ситуацията в предварителна група 1 на Европейското първенство по волейбол за девойки до 19 години, в словашкия град Нитра, което стартира днес, 27 август.

 

Волейболистките на България, които са участник на Евроволей 2016, са един от тимовете в  този поток, като съперници на нашите са още домакините от Словакия, Турция, Франция, Белгия и Хърватия. Младите ни националки се изравят срещу Франция в първия си мач, който е тази вечер в градската зала в Нитра от 21:00 ч (б.в.).

 

Повечето специалисти посочват Турция като лидера на потока. Волейболистките на Турция са пет години заедно, водят централизирана подготовка и това неминуемо дава своето отражение за успехите в последно време. Някои добавят и Белгия сред фаворитите за финалната четворка. Белгия спечели трето място на предишното Европейско първенство, но сега е без основни състезателки, които са на подготовка с женския тим за предстоящата европейска квалификация. Самата белгийска треньорка смята, че Турция има запазено място, а четири тима ще се борят за втората позиция, даваща право на участие на полуфинали. Според мнението на българския треньор Димо Тонев, дори Турция може да падне жертва на равностойната борба.

 

Регламентът предвижда първите два тима от двете групи да оформят финална четворка, в която се играе на кръст. Вторите два да продължат за 5-8 място. Последните два отпадат от по-нататъшната борба.

 

Групата ни е трудна за прогнози, като интригата е на лице, а всеки може да победи всеки. Така че няма невъзможни неща! Българските момичета също имат всички шансове да продължат напред, като Димо Тонев се надява на нивото, показано в контролите срещу световния шампион - Италия, по време на подготовката. Всичко зависи от мотивацията и нагласата за всеки мач. От желанието да извадиш най-доброто, както и увереността в своите сили. Качества, за които нашите работят цяло лято. Остава да се надяваме, че нашите момичета ще дадат максимума и ще се представят достойно на Евроволей 2016.

 

Ани Колева, Нитра, Словакия

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол девойки, Димо Тонев, Европейско първенство волейбол 2016 девойки
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини