Любо Ганев: Брунко много разбираше волейбола


Любо Ганев: Брунко много разбираше волейбола
09-11-2016 18:28 | Ивайло Пампулов

Той беше смел човек, коментира бившият национал и сега вицепрезидент на БФВ

 

Дни преди да навърши 71 години ни напусна една от волейболните легенди у нас  - Брунко Илиев. Бивш волейболист на Славия, впоследствие той се превръща в един от най-успешните треньори, като три пъти е начело на мъжкия национален отбор на България. Същевременно с това записва и шампионска титла на Европа с младежите през 1986 година в Пазарджик. На национално ниво има три титли, през 1999, 2000 и 2009 година. Започва като състезател на Славия и завършва кариерата си именно в Славия.


За Брунко Илиев си спомни и друга легенда на българския волейбол и вицепрезидент на БФВ - Любомир Ганев, който научи тъжната вест в Холандия, където е по служебни ангжименти. Ето какво каза той за BGvolleyball.com

"Брунко беше страхотен човек и много разбираше волейбола. Искрено съжалявам, че вече не е между нас. Той беше смел човек, дългогодишен треньор и работеше във време, в което нямаше статистици и анализатори, както днес", коментира Любо Ганев. 


В националния отбор Любо Ганев е трябвало да се конкурира за място в състава със сина на Брунко Илиев - Ивайло Гаврилов. "Да съм се сърдил, че не ме е пускал да играя? Напротив. Винаги съм знаел какво да правя, когато ме пускат и това никога не ме е притеснявало, още по-малко да се сърдя. А и с толкова мачове, които съм изиграл за националния отбор, едва ли е имало проблем", допълва още Любо Ганев. 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Любомир Ганев, Брунко Илиев, Ивайло Гаврилов
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини