Ивет Лалова: Спортът е неотменна част от нашия живот


Ивет Лалова: Спортът е неотменна част от нашия живот
Снимка: Тони Тончев
03-01-2017 09:51

 

Ивет Лалова е спортист с гражданска позиция и широк мироглед. Тя твърдо е на мнение, че спортът и здравето трябва да вървят ръка за ръка. 

Какво трябва да се промени в спорта у нас, тя сподели за годишното издание на списание „Икономист” – „Светът през 2017 г.”. 


 "Едно от нещата, които трябва да се подобри в България или по-скоро да се заложи в мисленето на хората е, че спортът не трябва да бъде само средство за отслабване или превенция на болести. Спортът е неотменна част от нашия живот и това е начинът да се чувстваме добре, да изглеждаме добре, да възпитаме у нашите деца отговорност, обич към това, което правят, да бъдат отговорни, да уважават труда и успехите на останалите. Смятам, че спортът трябва да бъде не само като тези часове по физическо възпитание, които станаха досадни и дори бяха „премахнати” от училищната програма, а да се възприема като част от живота ни. Тази промяна трябва да дойде от хората, от семейството. В едно семейство, ако детето не вижда, че спортът присъства в живота на родителите си, то няма как да разбере и няма как да има интерес към активния живот. Ако вижда пример на пушене и пиене, то трудно ще стане спортист.

 

Ние трябва да даваме пример на своите деца с обичта си и отношенито си към спорта. Вече се вижда, че и държавата прави много повече за увеличаването на масовия спорт. Но докато хората мислят, че на децата часът по физическо им е достатъчен и се плашат, когато децата им се изпотяват в ежедневието си, докато спортът се разглежда само като средство за отслабване, няма как да стане масов. Спортът е свобода и всеки трябва да намери за себе си под каква форма да продължи да го практикува през целия си живот. Аз например, наскоро осъзнах, че няма да мога да спра да спортувам. Дори, след като приключи професионалната ми кариера, аз ще продължа да спортувам под някаква форма", казва Ивет.

 


Още от коментара на Ивет може да прочетеш и в специализирания сайт за лека атлетика BGathletic.com, като кликнеш ТУК.


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Ивет Лалова, спорт
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини