Студът повишава болките в ставите


Студът повишава болките в ставите
08-02-2017 12:00 | Ани Колева

Редица натурални продукти значително могат да облекчат и да предотвратят тези неразположения

 

 

Макар че сме на прага на пролетта и чакаме с нетърпение нейното идване, студът все още не иска да ни напуска. Ниските температури, като че ли се изострят и всичките ни сетива и цялото ни тяло търси синхрон с природата. Организмът ни има способността да реагира на всяка малка промяна около нас. Въпреки факта, че се намираме в една непрекъсната цикличност и тялото ни има памет, все пак всяка смяна на сезона търпи определени физиологични трансформации в организма. За съжаление, най-често ставите са тези, които първи реагират на климатичните условия. Зимата носи със себе си по-чести болки и оплаквания, а идването на пролетта се бави. И всичко това има своето логично обяснение.
 
Според някои проучвания, времето няма отношение към изострянето на болката при артрит, например. Просто хората, търсейки причината, грешно са асоциирали болката си с метеорологичните условия. По-късно обаче учени от университета в Пенсилвания, установили, че действително съществува връзка между повишената артритна болка и условията на средата. Влиянието на времето върху ставната болка се дължи на резки промени в атмосферното налягане и влажността. Студеното време засилва спазъма на мускулите и сковаността на ставите. Костите и мускулите имат различна плътност в различните си области, не реагират еднакво на промените, което води до не-еднакви контракции и усещане за болка при промяна на налягането, която се усеща в ставите и мускулите. Студът може да влоши и съществуващо хронично ставно заболяване или когато излагането на студ провокира инфекциозно заболяване (вирусно или бактериално), чието развитие може да се развие в болки по ставите.
 
За щастие, има редица натурални продукти, които значително могат да облекчат и да предотвратят тези неразположения. Най-подходящи са тези, съдържащи глюкозамин, тъй като той е естествена съставка на ставите. Глюкозаминът възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан. По принцип, глюкозаминът се извлича от черупки на морски животни. Той, обаче, не може да бъде употребяван от хора, алергични към морски продукти, както и от вегетарианци и постещи. Но след направения успешен опит в САЩ за извличане на глюкозамин от зърна на житни растения, става възможна употребата му от повече хора. Растителен глюкозамин се съдържа в продукта Flexen!
 
Друга подходяща билка, пряко влияеща върху артрозното възпаление е Босвелията или така нареченият Индийски тамян. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на не-стероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.
 
Произхождащ от Азия, Джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Съвременни изследвания показват, че Джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен ефект. Екстрактът от Джинджифила подобрява кръвообращението и подвижността. Действа и болкоуспокоително.
 
Продуктът ForFlex, от серията Botanic, съчетава трите съставки (Растителен глюкозамин, Босвелия Серата и Джинджифил), предоставящи на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти.
Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти! Можете да намерите в аптеките.
 
Повече информация можете да намерите ТУК
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Тренировка, здраве, стави, ForFlex
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини