Ретро волейбол: неудържимият Рафа Паскуал (Видео)


Ретро волейбол: неудържимият Рафа Паскуал (Видео)
08-05-2017 21:09 | Малинка Димитрова

 

Рафаел Паскуал без съмнение е най-изявеният испански волейболист. Смятан е за една от емблемите на испанския спорт, той е най-добрият играч в историята на мъжкия волейбол и един от най-добрите в света. Откроил се е във важни международни състезания - има в актива си 537 срещи, преди него е само състезателят по водна топка Манел Естиарте, с 580. Най-големият му успех с националния отбор е първата континентална титла  за Испания - на Евро 2007 в Русия. Има два медала на Кралския орден за спортни заслуги - златен и сребърен. 

 

Легендарният диагонал има доста богата кариера, през която се изявява в различни първенства. През сезон 2008/2009 играе за ЦСКА, а две години по-късно приключва кариерата си - в Оранж Насау (Франция). 


През ранните си години той е неудържим за съперниците си на терена. В следващите години това не се променя, дори и на международно ниво.  

 

Предлагаме ви това видео от 1992 година - насладете се на изпълненията на номер 9 (в червена фланелка)! 

 

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Рафаел Паскуал, Испания
Коментари
Други новини