Титла за двама


Титла за двама
08-05-2017 18:15

Как става така, че майчиният инстинкт изчезва, замъглен от стръвта към победа? 

Големият спорт изисква големи жертви. Когато обаче шампионът предприеме твърде крайни рискове, застрашавайки не само собствения си организъм, той нагазва отвъд предела на моралните и законовите норми. Как става така, че майчиният инстинкт изчезва, замъглен от стръвта към победа? Това се питаше спортният свят преди няколко седмици, когато две от най-популярните шампионки обявиха по време на състезания, че ще стават майки.

 

23-кратната носителка на трофеи от Големия шлем Серина Уилямс призна, че е спечелила бременна във втория месец Откритото първенство на Австралия по тенис. Вероятно  тогава водачката в световната ранглиста не е имала окончателна яснота, около това дали ще става майка.

 

Не така стоеше въпросът с друга американска спортна звезда – петкратната олимпийска шампионка по плуване Дана Волмър, която скочи бременна в седмия месец в турнира в Меса, щата Аризона. Изостана с повече от две секунди от победителката на 50 м свободен стил, но не това беше важното.

 

 

Дана Волмър дава интервю с ясно очертан корем.

 

Въпросът е трябва ли жена, която осъзнава напълно отговорността да бъде майка, имайки вече едно дете, да рискува живота на второто си бебе, защото състезателният й инстинкт е по-силен от родителския? Това се питаха всички в света на плуването. Дори стартът и с главата надолу на Дана, чието коремче видимо изпъкваше, беше притеснително. Риск има и по време на разгрявка или тренировка, където може да бъде ударена неволно от друг състезател. След финала не скриваше въодушевлението, афиширайки неведнъж колко обича плуването. Щяла да се върне за Токио 2020 г.

 

 

Останалото можете да прочетете в новия брой на "Икономист" 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: бременни, риск, здраве, амбиция, Таня Богомилова, Дана Волмър
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини