Почитат ′откривател на таланти′ във волейбола с мемориал


Почитат ′откривател на таланти′ във волейбола с мемориал
25-06-2017 14:30 | Ани Колева

 

В Етрополе стартират ежегоден турнир на името на Владимир Прохоров

 

Един от най-известните специалисти във волейбола у нас у нас в миналото, който е създал много национални състезатели – Владимир Прохоров ще бъде почетен с ежегоден турнир мемориал. По инициатива на негови бивши състезатели и със съдействието на волейболен клуб Етрополе, на 15.07.2017г. в спортна зала „Чавдар“ в град Етрополе ще се проведе първият мемориален турнир в памет на големия треньор Владимир Прохоров.

 

Участие в турнира ще вземат мъжкият отбор на Етрополе, Ботев (Ихтиман) ВК Своге и бивши състезатели на откривателят на таланти Владимир Прохоров.

 

 

Едва ли има човек в България свързан с волейбола, който да не знае кой е Владимир Прохоров. С женския отбор на Левски той печели купата на КЕШ (сега Шампионска лига). В първенството на страната като треньор има 43 титли, 25 при жените и 18 при юношите и момчетата. Сред волейболните ни треньори тези 43 титли със сигурност са рекорд, но не е изключено да са такива и за целият ни спорт. 13 години от своята треньорска професия, Прохоров отдаде на етрополската волейболна школа, като под негово ръководство местния волейбол се наложи, като един от основните центрове в страна.

 

По тази причина ръководството на ВК"Етрополе" взе решение да подкрепи инициативата на бившите негови състезатели и да организира ежегоден турнир в негова памет.
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Владимир Прохоров, Етрополе
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини