Няма такава публика


Няма такава публика
06-08-2017 10:00

Атмосферата на 16-ото световно първенство в английската столица 

 

Часът е 9:00 часа. Лондон.

Спирка пресечна точка на няколко линии от градския транспорт на мегаполиса. Стотици хора вървят в умерен ход в една посока – изходът към Олимпийския стадион. Стюарди напътстват тълпата, няма нерви, няма блъскане, няма недоволни. Повечето хора носят британски знамена, носят символи на Великобритания. Стюардите упътват как да се излезе от спирката, всички изходи, изискващи маркиране на билетите, са отворени.

 

Осъзнавам, че цялата тълпа отива да подкрепи труда на хилядите атлети, дошли от целия свят в града им. Очите ми се насълзяват, тръпки ме побиват каква чест е всички състезатели да излязат да реализират дългите тренировъчни часове пред пълен стадион с хора, дошли да уважат именно свръхусилето на всеки атлет от планетата.

 

Сутрешната сесия на втория състезателен ден на 16-ото световно първенство предлага началото на седмобоя, квалификации на чук, гюле, троен скок, има серии на 100 м за жени, 400 м – дисциплини, които рядко привличат най-голям интерес на големи първенства.

 

Но не и тук.

 

10:00 часа – започват първите дисциплини. Публиката вече е изпълнила стадиона и приветства всеки участник. Аплодисментите са за всеки. Британците, разбира се, събират една идея повече шум. Но тази идея сякаш ще срути стадиона. Зрителите с перфектна спортна култура – знаят кога да замълчат, кога да ръкопляскат, кога да скандират.    

 

Няма такава публика! Всяко голямо първенство трябва да е в Лондон!

 

От Лондон:
Яна Касова, пратеник на BGathletic.com

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Световно първенство лека атлетика, Лондон
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини