Заслужава си да тренирате


Заслужава си да тренирате
30-12-2017 10:00

 

Вие може да сте избрали да бъдете активни и да тренирате, за да отслабнете и да поддържате добра форма. Много често, ако това е целта ви, но резултатите не идват бързо, има вероятност да изгубите мотивация и скоро да се откажете от тренировките. Запомнете, има много причини да тренирате всеки ден, които нямат нищо общо с отслабването, а са свързани много силно с вашето общо здравословно състояние и удовлетвореност от живота!
 
Ето 12 невероятни причини, които ще ви карат да излизате навън всеки ден, за да се раздвижите:
 
№1 Упражненията осигуряват естествено подобряване на настроението
 
Еуфорията, която може да усетите и то без негативните последици от същото усещане, предизвикано от наркотици или алкохол, се дължи на ендорфините, които се освобождават в тялото след тренировка.
 
№2 Ако тренирате редовно, вие ще имате по-добър сексуален живот
 
Тренировките подобряват физиката ви и ви карат да се чувствате по-комфортно в собственото си тяло, а от там се повишава и самочувствието ви и вие се усещате много по-секси. Освен това, тренировките могат да повишат нивата на тестостерон при мъжете, което увеличава тяхната енергия, подобрява настроението им и желанието за интимни ласки.
 
№3 Физическата активност намалява симптомите на постменструален синдром (ПМС)
 
Когато се чувствате потиснати и настроението ви е мрачно, тренировката може би е последното нещо, което ви идва на ум. Но, когато се раздвижите вие ще облекчите негативните симптоми, а също и депресията, която много често съпътства ПМС.
 
№4 Упражненията подобряват опознавателните функции и паметта
 
Въпреки, че са необходими още изследвания в тази област, проучванията до момента показват, че децата, които са в добра спортна форма се представят много по-добре в стандартизираните тестове, в сравнение с техните връстници, които имат ниска активност. Дори и разходката с умерени темпове може да подобри значително когнитивните функции като мислене, запаметяване, повишаване на концентрацията, заучаването и дълготрайното използване на получената информация. Поддържането на тялото във форма помага да запазите вашите неврони в много по-добро състояние.
 
№5 Упражненията представляват естествен антидепресант
 
Вие можете да победите спадовете в настроението, като направите една 30-минутна разходка. Проучванията показват, че физическата активност е много добро „лекарство“ и следва да бъде част от всеки план за лечение на депресия.
 
№6 Ако сте в добра форма ще засили доверието в собствените сили
 
Когато тренирате, вие ще изглеждате и ще се чувствате по-добре. Тази вълна на удовлетворение ще има ефект във всички сфери на живота ви, а не само в спорта, който практикувате.
 
№7 Редовните тренировки ще ви направят по-енергични
 
Ако през цялото време се чувствате изтощени, то тренировките могат да бъдат отговор на вашия проблем. Ставайте сутрин и първото нещо, което трябва да направите е да тренирате! Още след първите няколко пъти, когато тялото ви свикне с този начин на събуждане, вие ще започнете да чувствате прилив на енергия, която ще ви държи заредени през целия ден.
 
№8 Тренировките ще ви помогнат да спите по-добре
 
Физическата активност помага да държите циркадния ритъм в шах. Планирайте тренировката си през деня, но никога близо до времето ви за сън, тъй като еуфорията няма да ви позволи да заспите. След като се успокоите от бушуването на хормоните, гарантирам ви, че ще имате най-добрия сън на света.
 
№9 Упражненията облекчават стреса
 
Тренировките са едни от най-бързите и ефективни начини за изчистване на стреса от тялото си. Когато правите упражнения, мислите ви се насочват към тях и това ще ви помогне да се успокоите и да се отпуснете.
 
№10 Тренировките отключват вашата креативност
 
Изследванията показват, че творческото мислене се подобрява значително когато човек се разхожда. Независимо дали ходите из офиса докато мислите или излизате навън, това е факт, така че си носете смартфона или тефтер и химикал, където да запишете осенилите ви идеи, без да пропуснете нещо.
 
№ 11 Вие укрепвате костите и правите мускулите си по-силни
 
В тридесетте си години, човек достига до пиковата костна и мускулна маса, а след преминаването в четиридесетте години, масата им започва да се губи. С правилното хранене и редовните тренировки (съобразени с възрастта), вие можете да забавите този процес, а дори и да го обърнете. Поддържането на костите и мускулите силни ще ви помогнат да имате много повече въздух и да останете атлетични. Какво още? Тренировките намаляват в пъти рисковете от остеопороза.
 
№12 Ще изглеждате и ще се чувствате по-млади
 
Упражненията са така дълго търсения извор на младостта. Не можете да спрете часовника, но можете да го забавите със сигурност. Когато тренирате ще подобрявате енергийните си нива и така ще се чувствате и ще изглеждате много по-жизнени. А освен това, ще бъдете и по-здрави.
 
Източник: Framar.bg

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: тренировки, ефективност
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини