Грешките след тренировки


Грешките след тренировки
04-01-2018 10:00

 

Треньорите обичат да казват, че почивката ражда шампиони. И нямат предвид възпитаниците им а си спестяват  усилията и натоварванията, а че възстановяването е също толкова важна. Състезателят и неговият наставник трябва ясно да преценяват с вредите в подготовката. Teenproblem.net акцентира върху най-често срещаните грешки след тренировка. 

 

Да заспиш.

 

Колкото и да си уморен, не бива да заспиваш поне 2 часа след тренировка. На организма са му нужни минимум 120 минути, за да се забавят всички процеси и тялото да е готово за сън. Заспиването след тренировка е вредно за здравето, така че не го прави.

 

Да ползваш същата кърпа, която ползваш по време на тренировка.

 

Повечето хора няма една кърпа за тренировка и една за след това, а би трябвало. 

В противен случай рискуваш да възпалиш лицето си и да се сдобиеш с досадни пъпки.

 

Да ядеш.

 

Непосредствено след края на тренировката организмът активно гори калории. Затова е добре да го оставиш да завърши този процес и първото ти хранене след тренировка да бъде не по-рано от час.

 

Да не си вземеш душ.

 

Дори да живееш на няколко минути от фитнес залата, съветваме те да си вземеш душ там, защото 5 минути са напълно достатъчни потта да изсъхне и да покрие горния слой на кожата.

 

След това бактериите започват да се размножават безпроблемно.

 

Да не се разтягаш.

 

Хората, които залагат на силовите тренировки, обикновено не отделят време за 20-30-минутен стречинг. Това обаче е голяма грешка и не се отразява благоприятно на тялото. (За плуването въпросът е полемичен.)

 

Да пиеш енергийни напитки

Много хора се опитват да засилят метаболизма си, като след тренировка пият енергийна напитка. Те обаче, както ти е известно, са богати на захар и по-скоро ще забавиш процеса на горене на мазнини, отколкото да го ускориш.

 

Да не пиеш течности.

 

След тренировка спокойно може да пиеш толкова вода, колкото ти се иска. Тя няма да попречи на горенето на калории, а и вредно да си жаден, а да на пиеш вода.

 

 

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини