Три начина, по които компрометирате тренировката


Три начина, по които компрометирате тренировката
05-01-2018 18:33

 

Най-сетне сте събрали воля и сили и сте започнали да тренирате, за да се сдобиете с така желаното тяло. Въпреки усилията обаче, резултатът продължава да бъде незадоволителен. Ето къде най-често се греши в тренировките.

 

1. Обсебени сте от числата

 

Използването на крачкомер може да ви помогне да постигнете поставените цели, но е възможно също и да се обсебите от числата.

 

За следващата си тренировка се опитайте да скриете устройството и да се фокусирате върху начина, по който се чувствате. Проучванията също така установяват, че тези, които ръчно записват своята дейност, имат по-добри резултати от тези, които разчитат на крачкомери.

 

2. Мислите за Instagram

 

Снимките все пак имат своята стойност, но ако прекарвате цялото време във фитнеса, докато публикувате в социалните мрежи, трябва да се замислите защо изобщо сте там. Когато сте съсредоточени в тренировката, ефективността ѝ е по-голяма.

 

Плюс това, тревогите за начина, по който изглеждате за следващото селфи, могат да предизвикат физиологична реакция, която да засегне мускулите и сърдечния ритъм.

 

3. Не получавате достатъчно сън

 

Когато правите компромис с времето за сън, вредите на способността на тялото да възстанови мускулите. Това оказва негативен ефект и върху тренировката.

 

Възобновяването на клетките се случва по време на дълбокия сън.

 

 

Източник: tialoto.bg

 

 

 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: тренировки, ефективност, възстановяване
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини