ВК Марица (Белово): За година от нулата до 4 отбора


ВК Марица (Белово): За година от нулата до 4 отбора
Иван Цоклинов с деца от школата на Марица (Белово)
05-02-2018 12:30

Специаизираният волейболен сайт BGvolleyball.com продължава рубриката "малките клубове" в България, в която запознава читателите с условията далеч от столицата и всеотдайната работа на специалисти и треньори за изграждането на волейболни клубове в малките населени места. Един такъв клуб се появи само преди година, като днес ще ви запознаем с ВК Марица (Белово)

 

„Преди една година и половина започнах от нулата….“

 

Така тръгна разговорът ми с треньора на ВК Марица Белово Иван Цоклинов.

 

„Събрах двадесетина деца от училището, които не само не можеха да държат топка, но и се плашеха от нея. С много търпение започнах да ги уча. Нямахме топки и мрежа за да тренираме. Намерих пари от приятели, които помогнаха. Дойде и време за първите мачове отново от познати събрах пари за екипи. Исках децата да играят със самочувствие", разказва още етусиазираният треньор.

 

 

"Покрай децата събрах и мъже, които някога са тренирали волейбол и сформирахме мъжки отбор. Играем в аматьорската ЛВЛ "Volleymania", "Б2" дивизия - Група B и сме първи в групата. От другия сезон ще подадем заявка за участие в първенството на А НВГ към Българска федерация по волейбол . Там е престижно и ще играем срещу отбори от нашия ранг, направихме контролни мачове срещу такива отбори постигнахме и победи".

 

"В клуба поддържаме около 50 деца. Радвам се като дойде ново дете и желае да тренира, да се учи на волейбол. Събирам ги от първи клас, още от малки да се учат. Четири от най-добрите ми деца отидоха в спортното училище в Пазарджик и тренират във ВК Хебър. С прекадетките изиграхме регионално първенство в Пловдив, загубихме от силните отбори на Смолян и Виктория Волей, но момичетата усетиха тръпката да играеш волейбол на по-високо ниво. Сега предстои много силен турнир с отбори като Ихтиман и Сандански. Ние ще сме домакини и очаквам подкрепа от беловските любители на волейбола."  

 

 

"През месец април ще сме домакини на мини волейбол (4 и 5 клас) за момичета и момчета. Ще се проведат квалификации за републиканско първенство и отново сме домакини. Това е нещо много голямо за волейбола в Белово. Последната прекрасна новина като за старт на новата година е, че ни приеха за член на БФВ".

 

Иван Цоклинов е от Белово – завършил спортното училище Пазарджик (в последната му година като такова) с волейбол. Тренирал в Хебър (Пазарджик), част от отбора е бил и на „Родопа“ Смолян. Волейболът е част от пътя му на състезател до 2008 година. Опитал да се занимава с друго, опитал и в странство, но волейболът продължава да го тегли. Докато го притеглил отново. Този път в ролята на треньор. В родното му Белово, където за волейбол не се е чувало отдавна.

 

Автор: Светозар Добричков

 

Още от рубриката

 

ВК Пан Волей – амбициозният проект на Панагюрище.

 

Малкият клуб с голямо сърце!

 

Волейболният тим, който промени живота на цял град---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Марица Белово, Иван Цоклинов
Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини