Правило за трите дни


Правило за трите дни
18-03-2018 14:30

 

Треньорски съвет на седмицата 

 

Този съвет вероятно важи само за треньори на отбори, които тренират на пълно работно време, но може би има приложения за всички. Сезонът е дълъг. През сезона отборът, играчите и треньорите прекарват много време заедно, най-вече при стресови ситуации. Ситуацията  е стресираща, когато се стремите физически и психически да я подобрите. Конкуренцията е стресова, когато всичко е на карта. Пътуването е стресиращо, влизане и излизане от тесни автобуси и самолети и постоянно спане в различни легла. Животът е стресиращ, опитвайки се да се вмести в ангажиментите, че е в екип с нормални ежедневни взаимоотношения с приятели и семейство. При тези условия е нормално и да се очаква, че ще има мигове на напрежение и моменти, когато играчите са, да кажем, по-малко мотивирани да взаимодействат със своите съотборници, отколкото обикновено. Слушалките за отмяна на шума и таблетите с всякакви форми и размери дават на играчите достатъчно възможности да се откъснат от отбора, а старомодният начин просто да не говорите с никой, все още работи добре. Принуждаването на играчите да са в „добро настроение“ през цялото време е нереалистично и вероятно не е особено здравословно за никого. 

 

Поради тази причина имам това, което наричам „Правилото за три дни“. Играчите могат да имат кратки периоди, когато те мърморят и се потапят. И тези кратки периоди могат да продължат точно два дни. На третия ден те трябва да се върнат в отбора. Много играчи, особено по-опитни, инстинктивно го знаят и ще бъдете изненадани колко от тях интуитивно ще знаят, когато трябва да се „върнат“ в отбора. Останалите просто се нуждаят от леко напомняне за „Правилото за три дни“.

 

Mark Lebedew

 

Coaching Tip Of The Week #18

 

Източник: volleycomment.bg

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
palms bet 7sport.net
няма мачове
Други новини