За безсмислените интриги и близнаците Братоеви


За безсмислените интриги и близнаците Братоеви
Снимка: LAP.bg
30-04-2018 15:42 | Мая Димитрова

Наскоро приключи сезонът в Суперлигата. Нефтохимик 2010 (Бургас) грабна титлата изавърши със златен требъл (б.а. Купата на България, Суперкупата и титлата в Суперлигата). В основата на доброто представяне на шампионите бяха близнаците Георги и Валентин Братоеви. Двамата направиха изумителен сезон. Но вместо да обърнем внимание на високото ниво волейбол, на което се наслаждавахме през последните 10 месеца, чисто по български започнахме да търсим скандали.  За да съм по-ясна, дори бих казала под вола теле. 

 

Ето за какво говоря... Веднага след последната точка в последния гейм от третия мач с ЦСКА треньорът на Нефтохимик Найден Найденов говори пред камерите на телевизията, която излъчи срещата. Репортерът попита волейболния специалист как е укротил близнаците Братоеви. И отговорът беше следния: 

 

"Благодаря на всички момчета, благодаря на журналистите, които се съмняваха в това, че мога да укротя братята Братоеви. Не съм го коментирал от пет месеца. Беше ви основна тема на вас. Успях да ги укротя. Как? Един треньор трябва да има по-мащабно мислене върху нещата. Да не гледа като кон с капаци, а да влиза в положението на тези хора. Те са добри момчета, трябва да им влезеш в ситуацията и те ще дадат всичко от себе си, за да спечелим. Това е системата."

 

Всъщност думата "укротя" се оказа голям проблем. А и те да не са животни да бъдат укротявани. Но, какво от това, че го е казал. В този сезон Нефтохимик преживя толкова много, че едва ли на някой му пука точно какви думи ще използва Найденов след като изведе тима до трети златен медал. Обаче не. Драма голяма!

 

Веднага последва интервю с Георги и Валентин Братоеви, на които въпросът им беше поднесен така, че да стане интрига. А на тях не им трябва много, за да "запалят" и да бранят имената си. 

 

Типично в свой стил, след въпросът за озаптяването и укротяването, Валентин Братоев отговори: "Ние да не сме престъпници да ни озаптяват. Ние сме хора, които си вършат работата. Понякога някой не е съгласен с нашето мнение, но ние се съобразяваме. Ние правим това, което каже треньорът. Не правим бунтове или раздори. Това го правят играчите в Модена."

 

Ей, хора, всъщност интрига няма! Близнаците Братоеви са от малкото хубави неща, които останаха в клубния ни волейбол. Те дори нямат място в този шампионат, защото нивото им е друго измерение. А ние пак се опитваме да плюем, да газим, да правим интриги, скандали и да създаваме напражение. Безсмислено напрежение! Между тях и Найден Найденов няма проблеми. А, дори и да има, знаете ли какво? Това не е нито ваша, нито моя работа...
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Георги Братоев, Валентин Братоев, Найден Найденов, Нефтохимик 2010
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини