Има ли място за притеснение или всичко е точно...


Има ли място за притеснение или всичко е точно...
04-05-2018 21:00 | Мая Димитрова

Националният отбор по волейбол се събира официално в понеделник. Част от играчите обаче започнаха тренировки под зоркия поглед на селекционера Пламен Константинов още преди седмица. Един от по един към заниманията в столичната зала "Христо Ботев" се присъединяваха волейболистите, които това лято ще носят националната фланелка в Лигата на нациите и на световното първенство. 

 

Още,когато беше обявен разширеният състав на представителния ни тим, впечатление направи големият брой повикани състезатели (б.а. 28). Това даде повод за размисъл и подсказваше, че нещо не е наред. Всъщност, така и се оказа. 

 

Преди два дни Пламен Константинов призна пред BGvolleyball.com, че проблеми в състава не липсват. Не просто проблеми, а големи проблеми. Оказа се, че основни състезатели имат сериозни контузии, а някои в момента дори не играят волейбол. Звучи зле. Дори доста зле, като се има предвид, че време за подготовка и възстановяване почти няма, а травми - много.

 

С контузии са Цветан Соколов, Николай Николов, Тодор Скримов, Теодор Тодоров и Светослав Гоцев. Май при центровете нещата изглеждат най-зле за първия турнир от Лигата на нациите в Китай. Ако Константинов не може да разчита на тримата играчи, то единственият опитен на този пост остава капитанът Виктор Йосифов. Компания ще му правят младите Алекс Грозданов,Красимир Георгиев и Илия Петков. 

 

При диагоналите нещата изглеждат малко по-добре. Цветан Соколов най-вероятно ще може да изигре два или три турнира, както обяви Константинов. Няма обаче да бъде на разположение при евентуално класиране на финали. За сметка на това останалите диагонали в състава могат да го заместят без никакъв проблем. Опитните Боян Йорданов и Николай Учиков ще се справят без проблем на игрището. В това едва ли някой има съмнения. Младият Велизар Чернокожев вече натрупа опит зад граница и също ще търси мястото си в основния състав. Новобранецът с националната фланелка Венцислав Георгиев пък заслужи името му да попадне в разширения състав на националния отбор след последните два силни сезона в Суперлигата. 

 

При посрещачите Тодор Скримов е като диамант. Едно от ценните имена в селекцията на Пламен Константинов. Не веднъж или два пъти перничанинът е успявал да измъкне отбора от трудни ситуации и определено, ако не се появи на игрището, ще липсва. 

 

Да се чуди човек на коя позиция се отваря най-голямата дупка в състава. 

 

За сметка на това щабът на националния отбор се е подсигурил с достатъчно класни състезатели. В такива ситуации обикновено изгрява звездата на някой от младите таланти. А такива не липсват.

 

В крайна сметка май няма място за притеснение, а всичко е точно...
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол 2018 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини