Не ги наричайте любимци, ако плюете по тях, когато губят (снимки)


Не ги наричайте любимци, ако плюете по тях, когато губят (снимки)
Снимки:Ивелин Солаков
17-05-2018 12:30 | Мая Димитрова

Вторник, 15 май, 17:00 часа. В зала "Арена Армеец" са само двама от помощниците в националния отбор - Петър Шопов и Костадин Стойков. Залепени за един лаптоп на игрището те са съсредоточени в работа. Появява се либерото Владислав Иванов и с една усмивка и няколко поздрава на френски разчупва обстановката. След минути националите идват един по един. Минават през физиотерапевта и започват да загряват за следобедното занимание. 

 

 

 

Селекционерът Пламен Константинов вече е избрал тези, които ще участват на първия турнир от Лигата на нациите. Край мрежата са Виктор Йосифов, Георги Братоев, Валентин Братоев, Светослав Гоцев, Илия Петков, Николай Учиков, Боян Йорданов, Георги Сеганов, Владислав Иванов, Алекс Грозданов, Розалин Пенчев, Николай Пенчев, Теодор Салпаров и Тодор Скримов. 

 

Някои влизат в залата с усмивка, други с контузии, трети тренират на облекчен режим, а някои са с руса коса. Ако оставим шегите, нещата в националния отбор не изглеждат толкова зле, въпреки липсата на Цветан Соколов, Николай Николов и Теодор Тодоров. Отборът е добра сплав между млади, опитни състезатели и един левичар, които могат да вгорчат живота на всеки съперник. 

 

 

 

Въпреки тежките препятствия, през които трябва да преминат, волейболистите демонстрират и завидно настроение. "Викторчо, ела да играеш с нас", подвиква на капитана на националния отбор диагоналът Николай Учиков. 

 

Тренировката започва. Някои си оправят прическите, нали все пак има фотограф в залата, други гледат само към волейболната топка. Усмивки и приповдигнато настроение. Това е обобщението на картинката на игрището. 

 

И изведнъж...тишина. "Слушай, слушай, май вали. Дали е град. Май е само дъжд", коментират играчите на една от паузите. Отне им доста време докато се ориентират в прогнозта. Ама то не става всеки да може да го прави с такава лекота като Емо Чолаков.

 


 

След кратките опити за пророчески умения заниманието е подновено. Освен че се справят добре с волейболните елементи, разпределителите Георги Сеганов и Георги Братоев впечатлиха и със завиден футболен талант... 

 

Вече е към 19:00 часа. Заниманието все още не е приключило. Селекционерът Пламен Константинов няма и намерение да слага край на тренировката. И така до 20:30 часа. 

 

Общо взето тук ви разбих представите за някои неща, нали?! Отстрани изглежда лесно. Те влизат в залата, подават си една топка, смеят се, пътуват по света, играят мачове и животът им е приказка. Грешка! Голяма грешка! Това е лъскавата страна на нещата, а истината е далеч, далеч от това, което виждате...

Играчите се лишават от време със семействата си, от нормалния начин на живот на един млад човек. Търпят болки, които са прикрити зад мъжките им сърца. Търпят липсата на близките и всичко в името на волейбола.  

 

Понякога гледате и си казвате "Ех, този за нищо не става, защо не го сменят. Как пък толкова не може да направи това или онова." А зададохте ли си въпроса "Той дали е здрав?", "На колко обезболяващи играе?", "Колко ли инжекции изтърпя, за да може да изиграе този мач в името на отбора?". Не ви хрумна, нали?!

 

И въпреки че тези момчета се смеят, шегуват се и се закачат, върху тях пада огромна тежест. През последните 10 години националният отбор вдигна летвата много високо. При най-малката грешна стъпка от герои ги наричат с какви ли не имена. А защо?! 

 

 

Следващият път, когато някой забие в аут, когато някой не вкара сервис, когато не успее да спаси някоя топка в защита, когато блокадата на противника го приземи, помислете как да реагирате. 

 

Да кажем "Вие можете да победите най-добрите" не ви ли звучи по-добре от "Ох, с този състав какво ли ще направим..."

Защото тези, които ще излязат в Лигата на нациите са най-добрите волейболисти, с които разполага България. И ако вие не вярвате в тях, не се хабете да ставате посреднощ да ги гледате и ако евентуално загубят, да ги плюете. Те имат нужда от истинска подкрепа и вяра. Ако вие не можете да им ги дадете, по-добре си изгледайте сериалите и ... Лека нощ!---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол 2018 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини