Четири часа със забравените волейболни национали... (снимки)


Четири часа със забравените волейболни национали...  (снимки)
Снимки: Ивелин Солаков
31-05-2018 19:24 | Мая Димитрова

Съсредоточили сме се върху националния отбор по волейбол. Това не е изненада.  Всички гледаме към онези 14 състезатели, които изнесоха тежестта на мачовете в първия турнир от Лигата на нациите в Китай. Към имената, които години наред са ни карали да се гордеем с България. И забраяваме, че в София има още 13 волейболисти, които носят националната фланелка. И те не са за подценяване...

 

Беше поредният горещ ден в столицата. Всичко живо е по басейните или зведенията с разхлаждащи напитки в ръка. Но не и те. Едни волейболисти в зала "Христо Ботев" тренират на пълни обороти и се влагат не на 100, а на 500% в подготовката. Целта е ясна - да впечатлят националния селекционер Пламен Константинов. Всеки един от тях търси мястото си в първия отбор, а качества определено не им липсват. 

 

 

Заниманието започна в 14:00 часа. Някъде около 18:00 часа излязохме от залата. Тренираха толкова много, че накрая сигурно не можеха да гледат и екипа на BGvolleyball.com. 

 

Треньорът на Б отбора Мирослав Живков определено не си поплюва в подготовката, но пък едно не можем да му отречем - в работата с млади състезатели е изключително добър. Под негово ръководоство от Пирин (Разлог) излязоха имена като Николай Пенчев, Светослав Гоцев, Добромир Димитров...

 


 

"Много съм доволен от тренировките. Виждам бъдеще във всеки състезател. Много е важно да развиваме техните спортно-технически качества и тактически умения и да усъвършеснтваме индивидуалните им качества. 

 

Изключително доволен съм от мотивацията на момчетата и старанието, което влагат във всеки един елемент. Въпреки малкото години, на които са, те проявяват голям професионализъм.

 

Хубаво е да има втори отбор. Хубаво е всеки млад състезател, който е повикан в националния отбор да не спира да работи, за да може да излезе следващата голяма звезда на България.", споделя треньорът Мирослав Живков след тежката тренировка. 

 

 

Работата с волейболистите от втория отбор се оказва по-лесна от очакваното за Живков. През годините, голяма част от състезателите са минали през неговите ръце. Общо взето не е работил само с трима от тях - Венцислав Георгиев, Пламен Шекерджиев и Гордан Люцканов. Останалите не са нищо ново за волейболния специалист. 

 

Душата на отбора безспорно е диагоналът Велизар Чернокожев. А най-забавната двойка на игрището определено беше Чернокожев - Маринков. Двамата се познават изключително добре от Добруджа 07. 

 

 

Впечатление ни направи нещо друго. В отбора имаше много усмивки, но имаше и доста караници между играчите. Всички толкова искаха да демонстрират най-доброто, на което са способни, че на моменти това пренавиване избиваше в нерви, когато нещата не се получат. 

 

 

Няма да ви разказвам кой се цупеше и защо. Не това е важното в случая. Важното е, че в София има 13 момчета, които живеят с волейбола и горят на игрището. Които правят всичко по силите си да изместят някое от големите имена в националния отбор и чакат момента, когато ще изгрее и тяхната звезда. И нищо не им липсва, за да бъдат там, сред първите. Сега, не се сещате за имената на повечето от тях, сигурна съм в това. Но скоро, когато изгреят на голямата сцена, няма да ги забравите....  
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол 2018 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини