Не хвърляйте салфетки в чалготеките, купете си билет за волейбол!


Не хвърляйте салфетки в чалготеките, купете си билет за волейбол!
Снимки: fivb.org
02-06-2018 11:00 | Мая Димитрова

 

Хайде, събудете се, викнете, запейте, вдигайте шум, нажежете атмосферата, вдигнете знамето на България високо, аплодирайте, останете без глас и си тръгнете с главоболие от шума в залата, но ги подкрепете! Волейболните национали имат нужда от публиката си, която винаги ама винаги е била седмият играч на този отбор. Имат нужда от емоцията, която ще ги накара да полетят по игрището, да покажат защо носят националната фланелка и защо са зарязли всичко в името на отбора. 

 

Но, не. Тази емоция вчера ми липсваше. А беше адски важно да я има!

 


 

Отборът тръгна лошо в мача. Голяма работа. Случва се. Ама и публиката тръгна лошо и горе-долу така и приключи. Изумително, как е възможно в страна като България, в която всеки се бие в гърдите и се хвали, че разбира от волейбол и е фен на играта, да не може да се напълни зала "Арена Армеец"?! Недопустимо е! 

 

Ама едно е да си купиш билет за спортно събитие, друго е да си платиш вход, за да хвърляш салфетки цяла вечер в някоя чалготека...

 

Появява се Сърбия, на българска земя, под носа ни са суперзвезди, а в залата има около 5000 зрители! Пълен срам! Не искам да обидя никого, но един от читателите ни го каза много добре "В този мач ни липсваха три неща: Супер Бобо, доза късмет и ПУБЛИКАТА...". Да, най-голямата липса беше тази на публиката. 

 

 

Хора, които просто са отишли в залата, за да си пуснат някое селфи, да се отбележат в социалните мрежи и да си направят снимки с играчите. А къде е любовта към волейбола?! А къде са истинските фенове?! Да отидеш на мач, да стоиш на стола без емоция и да ръкопляскаш е все едно да отидеш на опера и да започнеш да скачаш из залата от кеф. 

 

Волейболът не е театър, волейболът е емоция. А зала "Арена Армеец" не е толкова голяма, че да не можем да я напълним. Но да е пълна с хора, които горят за играта, а не с хора, които просто запълват свободното си време. 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Лига на нациите волейбол 2018 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини