Иван Петков: Резултатите рано или късно ще се появят


Иван Петков: Резултатите рано или късно ще се появят
26-07-2018 18:00 | Ани Колева

 

 

Вече повече от седмица женският национален отбор по волейбол на България води подготовка в София за предстоящото световно първенство в Япония (29 септември - 20 октомври). В разширения състав бяха повикани някои млади момичета, които досега не бяха с тима през първата част на лятото, като желанието на селекционера Иван Петков е да ги види в действие. Тимът ни заминава на 31 юли за Панагюрище, където ще остане на лагер в следващите две седмица. Именно в местната зала "Арена Асарел" нашите момичета ще премерят сили в контроли с отбора на Белгия. Ето какво каза селекционерът Иван Петков в интервю за BGvolleyball.com за тренировъчния процес и предстоящите етапи в подготовката
 
Здравейте г-н Петков, мина повече от седмица от старта на подготовката. Какво е състоянието на момичетата?
Всичко върви нормално. В начален етап сме. Повече наблягаме на физическата подготовка и това е нормалко след двадесет дневната почивка. Момичетата са в добро състояние. Проявяват старание в в трениръвъчния процес и на този етап съм доволен от тях.
 
С тима е отново Мирослава Паскова, която отсъстваше поради операция на крака. Възстанови ли се тя?
Да, Мирослава Пасков се присъедини към отбора.Тренира пълноценно с тима. Смятам да я изпробвам на предстоящите контроли с Белгия, които ще направим в Панагюрище. Ще дам шанс и на други момичета.
 
 
Либерото Ива Монова отново се завърна на игрището. Ще разчитате ли на нея?
Да. Тя е много опитна състезателка, която може много да ни помогне в решителни и трудни моменти. Разчитам на нейния професионализъм и ерудиция.
 
Какво е положението с Елица Василева?
За Елица Василева всички силно се надяваме нещата да се развият по начина, по който всички искаме. Тази седмица и тя ще има повече яснота, след като минат нейните прегледи в Италия. Ще зависи в процеса на работа как ще реагира нейното рамо, но тя прави неимоверни усилия да участва на Световното първенство. И аз съм убеден, че ще участва и ще помогне с каквото може. 
 
Стана ясна вече програмата за предстоящите контроли преди световното, вашият коментар за договорените проверки?
В Панагюрище ще играем с Белгия на 9 и 10 август. След това заминаваме за гостуване на Азербайджан, мачовете ще бъдат на 17, 18 и 19 август. все още договаряме контролите с Германия, които са предвидени за 29 и 30 август. Програмата ни засега завършва с проверки срещу Сърбия на 5 и 6 септември. Имаме една добра поредица от приятелски мачове. Имахме желание да направим два мача на лагера в Панагюрище срещу по-непретенциозни съперници като Гърция и Румъния, но не се осъществиха. Моето желание е да играем срещу сериозни отбори, исках да срещнем Русия, но на този етап това, което имаме като уговорки, е добре.” 
 
 
Направихте отличен пъви етап от лятото, спечелихте място в Лигата на нациите догодина, като заявихте, че колективът е в основата на успехите. Това ли ще бъде основата върху която ще градите подготовката за световното?
Да. Работим върху изграждането на силен колектив. Във всеки мач трябва да играем за победа. Ще дойдат моменти, когато ще има и загуби, които ще тлябва да преживеем заедно, но това е част от развитието на един колектив. Залагаме на отборната игра, не разчитаме толкова на индивидуалните качества. Силата на колектива е много по-стойностна, отколкото някоя да изпъква. Надявам се да направим оптимална подготовка за световното. На Мондиала ще ни бъде много трудно, но това е един етап. Резулаттите рано или късно ще дойдат.
 

---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Иван Петков, България национален отбор волейбол жени, Световно първенство волейбол 2018 жени
Коментари
няма мачове
Други новини