Хора, спрете да се излагате!


Хора, спрете да се излагате!
Снимка: fivb.org
06-09-2018 11:51 | Мая Димитрова

Остават три дни до началото на световното първенство по волейбол. България е домакин заедно с Италия. Това не се е случвало от милион години, най-вероятно няма да се случи и още толкова. И вместо във въздуха да витае волейбол, във въздуха витаят скандали. Сипят се един след друг. Тъкмо единият да поотшуми и веднага се намира някой да скочи и да се изцепи с поредната глупост. 

 

Имам чувството, че преди огромния форум, който освен волейбола, ще представи страната ни, ние се чудим как да се изложим повече. Като гледам и добре се справяме. 

 

Преди две седмици либерото Владислав Иванов реши, че не иска да влезе в игра. В ролята си на....и той не знае какъв, дори каза на колегата си Теодор Салпаров да влезе в игра вместо него. Причината - сърдит бил на треньора, че не му гласува повече доверие. И си тръгна нацупен от националния отбор. Захвърли фланелката на България с лека ръка преди световното първенство. Безумие! След това тръгна да обяснява из медиите, че селекционерът Пламен Константинов го е напсувал и нито едно човешко същество не заслужавало такова отношение. Да се разплаче човек! Замеси имената на колегите си и общо взето се поизложи. След това се стигна до това Пламен Константинов вместо да си гледа подготовката на отбора, да дава пресконференция, за да се обяснява за случилото се. 

 

Създаде се абсолютно излишно напрежение. Печеливши в случая нямаше. За случката се разчу повече отколкото трябваше. Отборът загуби опитен състезател, а името на Владислав Иванов стана на пух и прах. Димо Тонев правилно го каза "Който не иска да играе за България, да си стои вкъщи при майка си и приятелката си.".

 

Ама и Димо Тонев се изложи. Разпали безсмислен скандал веднага след това. Нападна диагоналa Боян Йорданов в интервю за в. "Телеграф". Обясни как левичарят през последните години използва националния отбор за трамплин, за да си намери клубен отбор и след това казвал "Ох". 

 

Това може да го каже само човек, който през живота си не е виждал Боян Йорданов дори на снимка. Да не говорим, че фактите са коренно различни по простата причина, че той не е обличал националната фланелка през последните 10 години. 

 

Накратко...в опитите си да изкара безполезен селекционера на националния отбор Пламен Константинов, Димо Тонев съскаше срещу всичко в това интервю. Да, каза и доста смислени неща за дисциплината, но настъпи всеобщ любимец. А феновете помнят тези неща. 

 

Да се върнем на темата. Боян Йорданов се контузи в края на лагера на Белмекен. Разкъса мускул на бедрото. След прегледа стана ясно, че трябва да се възстановява 20-30 дни. Толкова време нямаше и той отпадна от сметките на Пламен Константинов. Не така свърши историята. Знаете ли, че след това Супер Бобо обикаляше лекарите един след друг, за да намери начин да се възстанови по-бързо?! А знаете ли, че мечтата му беше да завърши кариерата си с националния отбор на световното първенство?! Няма как да знаете, но сега го научихте. Тези неща не ги свързвам с човек, който симулира контузия, за да подпише договор в чужбина. Да не говорим, че Боян никога не е страдал от липса на интерес от отбори към него. 

 

Да кажеш, че Боян Йорданов си измисля контузия е като да кажеш, че в небето летят крави. Невъзможно и глупаво. 

 

В крайна сметка Супер Бобо отговори на думите на волейболната легенда в социалната мрежа Фейсбук и то с факти. Точните думи на точното място. Право в целта. 

 

Не искам да създавам грешно впечатление. Уважавам г-н Димо Тонев заради спортната му кариера, но не уважавам хора, които говорят само, за да кажат нещо. Няколко дни преди началото на световното първенство трябва отборът да бъде обединен, а не разбит от скандали. И то безсмислени скандали разпалени от хора, които уж живеят за волейбола...
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Световно първенство волейбол 2018 мъже
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини