Страши Симеонова: Останах в България заради семейството


Страши Симеонова: Останах в България заради семейството
Страши Симеонова се завърна в България и облече екипа на Славия
08-11-2018 18:35 | Ани Колева

 

След шестнадесет години в чужбина опитната ни волейболистка и доскорошната националка  - Страшимира Симеонова, която играе на поста централен блокировач, отново се завърна в българското женско първенство. 195-сантиметровата състезателка облече екипа на Славия, като освен нея, в състава са и други две доскорошни националки – разпределителката Диана Ненова и либерото Мария Филипова. Страши Симеонова заяви, че се чувства много добре, а ето какво каза още тя в интервю за BGvolleyball.com за избора да остане в България и да облече белия екип.

 

Защо започна да играеш за Славия?

Тъй като от клуба ме поканиха. А тренирах и поддържах форма с „белите“ и от ръководството ми предложиха да започна играя за тима докато евентуално не замина някъде в друг отбор. Аз приех. Сметнах, че това е добре, както за мен, така и за отбора да се включа, докато евентуално не замина. Така станаха нещата.

 

Как се чувстваш в българското първенство?

Добре. Макар, че честно казано повечето от момичетата в отборите са много млади и не ги познавам. Шестнадесет години съм играла извън България, но беше много приятно завръщане, с близки хора и ми е добре.

 

Заедно си в Славия с доскорошните си съотборнички в национания тим Диана Ненова и Мария Филипова…

Заедно сме и това много ме радва. Чувстваме се все едно, че не сме спирали, че не сме се разделяли. Сакаш до преди малко сме били заедно, след толкова години е едно и също (смее се). Ще се постараем Славия да бъде изненадата в шампионата.

 

 

Стартирахте с победа, но ви предстои мач с шампиона Марица?

Да, очаква ни труден мач. Но излизаме да се борим и да покажем най-добрите ни страни.

 

Смяташ ли да продължиш отново в чужбина?

Да, аз получих предложения през лятото. Просто опциите, които имах, бяха да замина от началото на август. За мен обаче това не беше много удачно, с оглед на детето и семейството. Затова предпочетох да замина на средата на сезона. За по-кратък период, за няколко месеца ще ми е по-добре. Ако някой отбор има нужда, ако излезе оферта, която ме устройва ще замина. Просто на тази етап дъщеря ми е твърде малка и не ми се ходи за осем-девет месеца някъде извън България и далеч от семейството.

 

Как се справяш с малката?

Добре. Тя не спира…Тук на тренировки и на мач се разтоварвам и си почивам. След това с нея е основната дейност и все едно съм на пълна физическа работа. Но се справяме (усмихва се).

 

Програма на женското първенство на България вижте тук.

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Коментари
няма мачове
Други новини