Одобриха нови правила за снежния волейбол


Одобриха нови правила за снежния волейбол
18-12-2018 16:25 | Малинка Димитрова

 

Нови правила за снежния волейбол бяха одобрени от Европейската конфедерация (ЦЕВ). По този начин от ръководството се надяват започне един нов етап за спорта. Революционният формат "трима срещу трима" влиза в сила по-късно тази седмица в Москва. Руската столица приема двубоите от началната фаза на европейската обиколка на дисциплината, които ще се изиграят в спортен комлекс "Динамо"(т.нар. Воден стадион). 


Новостите се състоят в присъствието на терена на трима играчи (плюс четвърти играч, който ще бъде резерва). Всеки мач ще се играе до три гейма, 15 точки (за тайбрека) и минимална разлика от две точки (за останалите). Размерите на игрището остават същите - 16x8 метра със свободна зона от най-малко два метра.

 

 

Европейската обиколка на снежния волейбол включва седем спирки в пет страни (Австрия, Грузия, Италия, Русия и Турция), след домакинството на националните първенства на 17 федерации миналата година.

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: снежен волейбол, правила
Коментари
Други новини