Програма максимум е налице


Програма максимум е налице
30-12-2018 19:40 | Тема спорт

 

Женският ни национален отбор имаше две цели през това лято – спечелване на промоция в новосформираната Лига на нациите, както и достойно представяне на световното първенство в Япония. И изпълни и двете. Смяната на Иван Сеферинов с Иван Петков начело на тима дойде логично, не на база резултатите, които лъвиците имаха през миналата година, а на база брожението срещу Джиго от страна на водещите фигури в отбора. За пореден сезон селекционерът при дамите пада жертва на по-особения им характер, но това вече е толкова добре познат сценарий там, че не учудва абсолютно никого. 

 

С назначаването на Петков обаче резултатите не пострадаха, а изглежда и вътрешният мир също тържествува. Специалистът успя да сформира солидно ядро, като отсъствието на две от водещите звезди – Елица Василева и Добриана Рабаджиева, не се отрази толкова фатално на представянето. Двете пропуснаха поради контузии решителните битки на лъвиците, но те от своя страна, водени от Христина Русева и навлизащата с все по-големи стъпки Гергана Димитрова, се справиха подобаващо. 

 

Отборът спечели безапелационно Европейската лига, а след това и квалификацията за Лигата на нациите, давайки си възможност през 2019-а да се бори с най-големите, така, както ще го правят и мъжете. Момичетата показаха характер във важните битки и дори се размечтаха за нещо още по-голямо на световното в Япония. Реалността обаче е такава, че само с желание и мотивация не могат да се компенсират чисто игровите качества. Да, с Василева и Рабаджиева може да се търси и нещо повече от достойно представяне срещу най-големите. Но към момента без тях, с подмладен състав и 12-ото място в Япония си бе напълно според възможностите и очакванията. Важно е да се уточни, че тези константни изяви на женския ни тим ще доведат до по-големи очаквания догодина. Нещо, с което тепърва Иван Петков и щабът му ще трябва да се справят. 

 

 

Женският ни национален отбор през 2018 година

 

Европейска лига и квалификации за ЛН


Съперник  Резултат


Португалия      3:0

Украйна     3:1


Азербайджан   3:1

 

Азербайджан   1:3 

 

Украйна     3:0 

 

Португалия      3:0 

 

Финландия      3:0 

 

Унгария     3:0 

 

Австралия 3:0

 

Пуерто Рико    3:0 

 

Перу    3:0 

 

Колумбия  3:1 

 

Общо: 12 мача, 11 победи и 1 загуба, 34:6 геймова разлика. 1 място

 

Световно първенство в Япония


Съперник  Резултат

 


Куба     3:0

 

Турция       0:3 

 

Китай  1:3 

 

Канада 3:0 

 

САЩ    0:3 

 

Русия   1:3 

 

Тайланд     3:2 

 

Азербайджан   3:0 

 

Общо: 9 мача, 4 победи и 5 загуби, 14:17 геймова разлика. 12 място


 


 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com

 

Тагове: България национален отбор волейбол жени
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини