Традиция, предавана от поколение на поколение! Братя и братовчеди във Виктория Волей


Традиция, предавана от поколение на поколение! Братя и братовчеди във Виктория Волей
31-01-2019 18:30 | victoriavolley.eu

 

Пловдивският волейболен клуб Виктория Волей съществува от 15 години, но историята показва, че за този сравнително кратък период оранжевата фланелка са носили цели 12 двойки братя

(в един случай те са дори трима), както и двама братовчеди. 

 

Начало на любопитната статистика дават Пламен и Сашо Драгиеви, които са първите братя, играли за Виктория Волей. Интересното е, че по същото време баща им Петьо Драгиев е играещ треньор на мъжкия тим на пловдивския клуб.

 

След това в школата на Виктория Волей първите си стъпки във волейбола правят братя Пенчеви. В началото тренировки започва Николай, а година по-късно към клуба се присъединяват и близнаците Розалин и Чоно. В момента Николай и Розалин са основни състезатели в мъжкия национален отбор на страната ни.

 

 

По същото време в клуба тренировки започват още две двойки братя, които оставят трайна следа в историята на пловдивския тим. Това са Иво и Станислав Драмови и Иван и Стефан Иванови. Тук любопитният момент е, че и двамата Драмови играят на поста либеро и също преминават през всички възрастови групи в националния отбор. Иво Драмов е избиран за най-добро либеро на световно първенство, а брат му - за най-добро либеро по време на европейски шампионат.

 

 

Иван и Стефан Иванови също минават през всички национални отбори при подрастващите.

 

Друг волейболист, играл за представителния тим на България - Трифон Лапков, и брат му Константин Лапков също записват мачове с „викторианците“. В момента Трифон е част от отбора на Левски София, а Константин преустанови състезателна дейност.

 

 

За кратко в клуба се засичат Станислав и Божидар Георгиеви. Големия брат Станислав в момента е треньор в ЦСКА, а малкият Божидар записа участие на Европейско първенсво с отбора на кадетите.

След това в клубната статистика с участието си в официални мачове попадат братята Петър и Иван Шойкови. Големият Шойков записа мачове и с националната фланелка. 

 

Миналата седмица 14-годишният Калоян Вълчинов направи официалния си дебют във Висшата лига с мъжкия отбор на Виктория Волей. Неговият по-голям брат – Самуил, има няколко шампионски титли за „викторианци“, като играе и в юношеските гарнитури на националния отбор. В момента Самуил Вълчинов е състезател на Левски София.

 

 

В момента в представителните отбори на клуба освен Шойкови има още две двойки братя. Това са централният блокировач Радостин Георгиев, който играе при мъжете и брат му Стилиян, който е част от отбора на юношите. Другите са разпредeлителят на старшата възраст Стоян Топалов и брат му Павел.

 

Най-новите попълнения са близнаците Иван и Кристиян Варсанови, които идват от детската академия на клуба.

 

В историята на Виктория Волей (Пловдив) има място за още една роднинска връзка. По едно и също време за клуба са играли братовчедите Стоян Димитров – Тони  (център) и Георги Димитров (разпределител).

 

 
---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Виктория Волей
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини