Златните Мишонова & Ангелова: Нека успехите ни мотивират младите да се занимават с плажен волейбол


Златните Мишонова & Ангелова: Нека успехите ни мотивират младите да се занимават с плажен волейбол
12-08-2019 19:40 | Малинка Димитрова

 

Столичният тандем Светла Ангелова и Ирена Мишонова спечели титлата на Националния турнир по плажен волейбол, който се проведе в Кърджали. Градът на Арда бе домакин на държавните първенства за мъже и жени от календара на БФВ през изминалите три дни. 

 

Ирена и Светла победиха на финала Екатерина Александрова и Стефани Кьосева от Варна. До трофея шампионките стигнаха след пет мача, в които допуснаха само една загуба. 

 

 

При мъжете златото за втора поредна година отиде при Николай Колев и Константин Митев

 

 

Мишонова и Ангелова дадоха специално интервю за BGvolleyball.com, в което освен за успеха на турнира, говориха и за бъдещето на плажния волейбол в България. 

 


Триумфирахте в Националния турнир по плажен волейбол в Кърджали през уикенда. Какви са емоциите ден по-късно? 

 

Светла: Много се радваме за първото място! Беше оспорван турнир, в сравнение с предишните няколко години. Получиха се интересни мачове.

 

Ирена: Много съм щастлива, че спечелихме! Времето беше изключително горещо и беше адски трудно да се играе. Сами си направихме турнира по-дълъг със загубата, която допуснахме. Но пък това ни вдигна да се съберем, знаейки че нямаме право на повече грешки, и да се концентрираме върху целта, която си бяхме поставили - да станем първи! 

 

 

Светла, освен златото, с което се окичихте, имаш и друг повод за гордост - наградата за MVP на надпреварата. Какво означава отличието за теб? 

 

За мен лично значи много, тъй като в последните две години имах физически проблеми, които не ми позволяваха да тренирам и играя пълноценно. Сега е и моментът да благодаря и на хората, които ми помогнаха да се завърна, а това са кинезитерапевтите Николай Касабов и Радослав Спасов. 

 

Ирена: Нека да поздравя Светла още веднъж за MVP наградата, която получи, и естествено, за спечелването на турнира! 

 

 

Да поговорим и за бъдещето на плажния волейбол в България. Нараства ли интересът на подрастващите към него, да очакваме ли ново златно поколение на пясъка? 

 

Светла: Тази година в София има доста голям интерес към нашия спорт. С появата на новите игрища, започнахме и целенасочен тренировъчен процес с подрастващи и въпреки късното начало, имаше голям интерес! Именно това беше и една от точките, обсъдени на събранието с Комисията по плажен волейбол.

 

 

Ирена: Искрено се надявам следващата година Комисията по плажен волейбол да включи и други турнири в календара си - за подрастващи, мъже и жени. Така ще има възможност за популяризиране на спорта, развитие на младото поколение, целенасочена подготовка спрямо турнирите и естествено по-голяма конкурентноспособност между играчите! 

 

 

Стана дума за събранието на Комисията по плажен волейбол, а Светла присъства на него. Разкажи нещо повече по въпроса? 

 

Всички присъстващи бяха единодушни, че трябва да се обърне внимание на младите, да не бъдат самоуки като нас, а да им помогнем, за да може един ден да има резултати. Това все пак е олимпийски спорт, а ние останахме една от малкото държави, които не го развиват. Аз лично, но и доста мои колеги, имаме желанието да помогнем този спорт да има бъдеще и в България. Догодина заниманията с децата ще започнат още в началото на лятото. 

 

 

За финал - какво бихте искали да кажете на хората, които ви подкрепят и, без които нещата нямаше да се случат?  

 

Ирена: Разбира се! Това е едно от най-важните неща! Искаме да благодарим за подкрепата на нашите спонсори Delfina и JK Fitness!

 

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: Ирена Мишонова, Светла Ангелова, Национален турнир по волейбол, Кърджали
Коментари
Други новини