Шест години по-късно, ЦСКА поставя ново начало


Шест години по-късно, ЦСКА поставя ново начало
Снимка: BGvolleyball.com/lap.bg
11-01-2017 15:44 | Ивайло Пампулов

Мач в Арена Армеец е подарък за всички, онези, които помогнаха на волейбола в ЦСКА да не загуби своята автентичност

 

Шест години по-късно волейболният отбор на ЦСКА за мъже отново е на европейската сцена. От 19:00 ч момчетата на Александър Попов посрещат швейцарския първенец Волей Амрисвил във втория по сила европейски турнир за Купата на ЦЕВ. При това, в най-голямата и модерна спортна зала у нас - Арена Армеец. 


Последните шест години се оказаха доста трудни и мъчителни за ВК ЦСКА. Години на истинско оцеляване след много успешен период, подплатен със сериозен финансов гръб в лицето на бившия президент Георги Георгиев, мощна селекция, много титли на България и победи в Шампионската лига срещу грандове като Зенит (Казан). Кризата обаче удари жестоко бившия шеф на клуба и волейболът в ЦСКА бе затънал в дългове. Угрозата да се ликвидира един от най-успешните спортове в армейския клуб бе повече от реална. 


Един човек обаче не позволи това да се случи и ВК ЦСКА да се запази в своята автентична и историческа същност (а не да търси "ново начало", като някои други, наново регистрирани клубове). И най-вече да запази най-ценното си, своята детско-юношеска школа, от която през годините са излезли толкова много волейболисти и волейболистки. 


Точно Александър Попов, който по времето на златните години на финансово спокойствие бе старши треньор на "червените" и след успехите си имаше предложения за много пари за работа в чужбина, бе човекът, който не позволи ВК ЦСКА да последва съдбата на съимениците си от футбола (а именно ликвидация). 


И през последните шест години Александър Попов все успяваше да намери начин волейболните отбори на ЦСКА (мъже и жени) да се явяват за всеки следващ шампионатен мач. Много инициативи с феновете, помощ от родители и приятели и волейболът в ЦСКА успя да оцелее. Треньорите и състезателите също осъзнаха каузата и с цената на лишения продължаваха да вършат ежедневната си работа в името на клуба с най-големи традиции в българския волейбол. 

 

Александър Попов избра трудния път да остане в България, за да помогне на любимия си отбор да оцелее и да се запази


След тези шест години, през които волейболният ЦСКА преоткри своите истински фенове не само в София, а и в провинцията, започнаха да се показват лъчовете светлина. Оптимизмът в най-черните дни за клуба идваше именно от феновете, които подкрепяха волейболисти и волейболистки навсякъде, без значение, че отборите играят за шесто или седмо място в класирането, нещо неприсъщо за ДНК-то на цесекарите. 


И ако преди почти шест години ЦСКА бе на ръба от това да играе финал в турнира за Купата на ЦЕВ след загуба в златен гейм от полския гранд ЗАКСА, сега "червените" започват ново начало, в същия турнир. 
ЦСКА участва в турнира, благодарение на основния си спонсор през този сезон - компанията за детски усмивки и играчки "Хиполенд". Освен основен спонсор обаче компанията в лицето на Мариян Колев е голям приятел на каузата ЦСКА. И идеята е партньорството да бъде в дългосрочен план и да се върви стъпка по стъпка, запазвайки все така волейболната цялост и същност на ЦСКА. Трябва да се отбележи, че ЦСКА е може би единственият волейболен клуб у нас, който разполага с отбори във всички възрастови групи и в двата пола - от най-малките до представителните мъжки и женски отбори.

 
Някои ще кажат, че ЦСКА се изхвърлят с наемането на Арена Армеец за мача си срещу не-толкова атрактивния, но за сметка на това сериозен, средноевропейски клуб, какъвто е Амрисвил. Но в ЦСКА, благодарение на Мариян Колев, са си направили сметката, защото искат да подарят поне за една вечер приятни мигове в тази зала на всички онези, които полагаха неимоверни усилия през последните 6 години. И дори да не се напълнят изцяло трибуните на залата, със сигурност ще има фенове от по-далечни градове в страната, които ще подкрепят любимия си отбор срещу швейцарския първенец, въпреки тежки метеорологични условия и заснежените пътища.


Просто, защото волейболът в ЦСКА си остана все така истински и се запази истинският цесекарски дух. И едно е сигурно, в Арена Армеец на 11 януари вечерта ще бъде истинско забавление, като се започне още от 18:00 ч, когато ще бъде представен и официално новия албум на Металика. 

 


3 в 1: Рок, волейбол и ЦСКА, каква по-добра комбинация? А, да, всички се надяват и на победа, за да се получи наистина страхотна вечер. 


Успех! 


---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: ЦСКА, Александър Попов, Георги Георгиев, Купа на ЦЕВ волейбол 2017 мъже, Арена Армеец
Коментари
palms bet 7sport.net
Други новини