А вие разбрахте ли, че ще има световно в България?!


А вие разбрахте ли, че ще има световно в България?!
Снимка: fivb.org
15-08-2018 15:00 | Мая Димитрова

Волейболните национали очакват пълна подкрепа от феновете си тази есен. Очакват пълна зала във Варна. Очакват привържениците на волейбола да дерат гърла от трибуните в Двореца на Културата и Спорта. Това добре. А вие знаете ли избощо за какво ви говоря?

 

Сигурна съм, че голяма част от хората в България се чудят какви по дяволите мачове имат националите през есента във Варна, след като Лигата на нациите приключи наскоро. Точно това е проблемът. България заедно с Италия е домакин на световното първенство по волейбол. За огромния форум, който едва ли скоро пак ще се проведе в нашата страна, знаят само тези, които се събуждат и заспиват с волейбола, както и близките на състезателите. 

 

А другите? Е, как да разберат?! Едва ли хората ходят по улиците с въпроса "Случайно да има световно първенство това лято в България?". Ами не разбира се. Във Варна ще пристигнат Полша, Финландия, Куба, Иран и Пуерто Рико, които ще мерят сили със състава на Пламен Константинов от 12 до 18 септември. Във Варна обаче няма нито една реклама, която да информира за Мондиал 2018. А туристи има много. Поляци -още повече. Ама какво от това? Те явно като разберат в последния момент ще се затичат към спортното съоръжение. Е, няма да го направят, естествено. 

 

Същото е и в Русе. Бразилия, Франция, Канада, Холандия и Китай ще взривят от забивки и блокади залата. Дали обаче някой ще ги види?!

 

В други държави реклама на подобни форуми се прави месеци преди това. Да не говорим за приходите. Тук явно нямаме нужда да печелим, нямаме нужда и от фенове в залата. Типично по български нещата ще се претупат в последния момент, а после пак ще се оплакваме, че залата е празна.

 

В националния отбор има толкова много проблеми, че едва ли вече се очаква невероятно класиране на световното първенство. Това обаче не пречи да покажем, че имаме невероятна публика и тази публика да даде криле на волейболистите в този тежък момент. И ако залата не се пука по шевовете, както би трябвало да бъде на такъв форум, то не можем да се сърдим на тези, които са останали извън нея, а на тези, които забравиха да покажат на света, че във Варна и Русе ще дойде волейболният елит. 

 

 ---

Стани фен на BGvolleyball.com във Фейсбук за да научаваш бързо новините от света на волейбола.

 

BGvolleyball.com напомня, че можеш да следиш последните новини и като ни последваш в социалната мрежа Туитър чрез @BGvolleyballCom !

 

Можеш да ползваш и мобилната версия на BGvolleyball.com за смартфони и таблети, която е налична на адрес m.bgvolleyball.com


Тагове: България национален отбор волейбол мъже, Световно първенство волейбол 2018 мъже
Коментари
няма мачове
Други новини